Over Ons

FD 4x4 Centre is de 4x4 specialist voor accessoires en ombouw. Met ervaren monteurs, uitstekende metaalbewerkers en moderne CAD-ontwerpers maken we je dromen waar.

Tembo 4x4 is ons huismerk, met accessoires die we zelf ontwerpen en produceren. Het is uitstekende kwaliteit voor een goede prijs. De Tembo 4x4 roof racks, bumpers, hardtops, daktenten en alle andere producten zijn geschikt voor jarenlang offroad gebruik. Dankzij onze eigen productie is maatwerk altijd mogelijk. Trots zijn we op de Tembo 4x4 e-LV, de elektrische aandrijflijn voor de Toyota Land Cruiser 70-serie en Hilux. Ontworpen en geproduceerd in Bergeijk zijn deze voertuigen een voorbeeld van wat we kunnen. Het zijn praktische werkpaarden ontwikkeld voor de mijnbouw en geschikt voor de zwaarste omstandigheden.

FD 4x4 Centre is je ‘one-stop-shop’ voor alle off-road wensen. We leveren aan off-roaders, aan reizigers, aan de industrie, de overheid en zelfs NGO’s. Geen order is te groot of te klein voor ons,  we helpen je graag.

FD 4x4 Centre

Missie

FD 4x4 Centre bouwt, converteert, restaureert en onderhoudt 4x4 en off-road voertuigen voor de particuliere en zakelijke markt. Daarnaast bouwt FD 4x4 Centre voertuigen voor speciale doeleinden zoals de mijnbouw. FD 4x4 Centre ontwerpt en produceert onderdelen en accessoires voor 4x4 en off-road voertuigen. 

 

FD 4x4 Centre is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001:2015, we werken met een gecertificeerd kwaliteitssysteem.

Visie

FD 4x4 Centre is ambitieus en kijkt vooruit. We leveren kwaliteit en innovatieve oplossingen voor de 4x4 markt van morgen. Binnen nu en vijf jaar willen we dan ook bij de top vijf leveranciers van off-road producten en accessoires horen. Onze klanten bieden we een totaalpakket: van ontwerp tot productie en onderhoud, alles onder één dak. We onderscheiden ons met vakkennis en nuchterheid. Als het er niet is, dan maken we het zelf.

Team

Mensen zijn bij FD 4x4 Centre erg belangrijk. Daarom willen wij graag vertellen wie er bij ons werken.

Klik hier om te zien welke mensen er bij FD 4x4 Centre werken.

Klik hier om de vacatures te bekijken.

Geschiedenis

In 1969 startte Gerard Daams zijn eigen bedrijf in de landbouwmechanisatie. Het begon met stalinrichtingen, landbouwmachines en al snel verkreeg hij het dealerschap van Renault tractoren. Dankzij ondernemerschap en doorzettingsvermogen lukte het hem om een bloeiend bedrijf op te bouwen. De zoons Toine en Frank Daams brachten de 4x4 voertuigen binnen en in 1996 was de omschakeling compleet. Vanaf 2014 heeft Frank Daams de leiding over FD 4x4 Centre. Hij legt de nadruk op eigen productie en bijzondere projecten voor klanten in binnen- en buitenland. 

Family Business