Aan de Zweedse zuidkust ligt het grootste reservaat van Scandinavië, het ‘Eriksberg Hotel & Nature Reserve’. Het vormt een verbinding tussen de uitgestrekte Zweedse bossen en de zeekust, een overgangsgebied vol met zeldzame planten en dieren. Dit gebied kun je nu ontdekken vanuit de nieuwe Safari Land Cruiser, door FD 4x4 Centre bedacht en gebouwd voor het Eriksberg Hotel & Nature Reserve!
 
‘De Safari Land Cruiser is een symbool voor de ontwikkeling van Eriksberg. We willen onze gasten dichter bij de dieren brengen, om ze zo een unieke ervaring te geven,’ aldus Johan Andersson, eigenaar van het exclusieve Eriksberg Hotel & Nature Reserve. ‘Met deze auto kunnen we kleine groepen meenemen over het reservaat, jagers op afgelegen plekken afzetten en daar komen waar je met een normaal voertuig niet komt.’
 
Stel je een tocht voor door het prachtige landschap, waarbij je aankomt bij de monding van een van de rivieren en je de wilde dieren uit het bos ziet komen om te drinken. Dit alles vanuit het comfort van de Safari Land Cruiser, met z’n luxe stoelen voorzien van alle gemakken. De grote schuiframen en het opklapbare dak bieden een uitstekend zicht op de omgeving en de afwerking met hout maakt het comfortabel om naar buiten te leunen voor een foto. Avontuur, dat ademt deze legendarische Land Cruiser en daarmee is het een perfect voertuig voor het reservaat.
 
FD 4x4 Centre tekende voor het ontwerp en de bouw van de Safari Land Cruiser. ‘Dit is een project waarin we alles wat we weten op het gebied van voertuig-aanpassingen konden gebruiken,’ aldus Frank Daams. ‘Als je acht mensen in alle comfort wilt vervoeren dan heb je veel ruimte nodig, een goed binnenklimaat en de afwerking moet op hoog niveau staan. We hebben vrijwel alles zelf kunnen doen, van de chassis-verlenging tot de constructie van de carrosserie en alle details in de afwerking!’ 
 
De Safari Land Cruiser is op de computer ontworpen en in 3D getekend. Zo is het eenvoudig om met de klant te overleggen over het voertuig, net als met leveranciers die de onderdelen pasklaar kunnen aanleveren. Dankzij deze werkwijze zijn er tijdens de bouw geen verrassingen meer, wat een hoge kwaliteit mogelijk maakt. Vol vertrouwen ging deze zomer dan ook de zaag in een gloednieuwe Toyota Land Cruiser pickup, de start van de bouw van de Safari Land Cruiser!
 
Met de aangepaste aandrijflijn zijn alle 4x4 mogelijkheden van de Land Cruiser beschikbaar, zodat de auto zelfs de meest afgelegen locaties op het reservaat kan bereiken. De Tembo 4x4 bullbar heeft voor de zekerheid een sterke lier, en er is rondom verlichting gemonteerd voor tripjes in de schemering. Een groot zoeklicht en twee grote verstralers helpen bij het zoeken naar de dieren in het park en kleine spotjes verlichten de deuren en de omgeving van de auto.
 
De Safari Land Cruiser is gebouwd voor de zachte zomers en koude winters in Zweden en biedt een comfortabele plek voor iedereen aan boord. Dankzij het luidsprekersysteem is het eenvoudig om te communiceren. Alle materialen voor de jacht vinden een veilige plek in de speciale opbergruimte en voor de warme zomerdagen is er een koelkastje aan boord. Niets smaakt toch zo lekker als een koel drankje na een prachtig avontuur!
 
Johan Anderson nam de sleutels van de Safari Land Cruiser zelf in ontvangst. ‘Dit is zo’n uniek voertuig, ik ben er trots op dat we onze gasten deze ervaring kunnen aanbieden,’ zo vertelt hij. Eriksberg Hotel & Nature Reserve is het eerste reservaat met de Safari Land Cruiser en klaar voor prachtige avonturen!
 
Meer informatie over Eriksberg Hotel & Nature Reserve: http://eriksberg.nu